Resultaat 1–15 van de 17 resultaten wordt getoond

OVERIGE CATEGORIEËN

Tegellijm

Er zijn een groot aantal soorten tegellijm verkrijgbaar. Allen met hun specifieke eigenschappen geschikt voor verschillende toepassingen. Hoe weet je nu precies zeker welke variant je nodig hebt? Graag helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

De verschillende toepassingen

Voor vrijwel elke toepassing hebben wij tegellijm verkrijgbaar. Graag sommen we de mogelijkheden voor je op:

Binnen of buiten betegelen?

Binnen en buiten betegelen kennen verschillende omstandigheden. Zo is het buiten bijvoorbeeld vochtiger en komen lage temperaturen sneller voor. Het is dan belangrijk dat tegellijm water- en vorstbestendig is. Hetzelfde geldt voor de omstandigheden binnen. Zo kan er betegeld worden op een ondergrond waaronder vloerverwarming aanwezig is. Het is belangrijk vooraf te weten welke variant hiervoor geschikt is. Bekijk de verschillende soorten in ons assortiment om te beslissen welke variant het meest geschikt is.

Flexibele variant voor het beste resultaat

Flexibele tegellijm is gebruikelijk wanneer de lijm lichte vervormingen moet kunnen opvangen. Bijvoorbeeld wanneer er tegels over vloerverwarming of een bestaande houten vloer worden gelegd. Ook hecht flexibele tegellijm beter op ondergronden als beton, zandcement, kalkzandsteen, gipsblokken, stucwerk en hout. We bieden daarom uitsluitend flexibele tegellijm aan in ons assortiment.

Grote of kleine tegels?

Bij de aanschaf van tegellijm is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tegels. Grote tegels vragen om een zeer flexibele variant. Hoe flexibeler de lijm, hoe groter de tegel welke verlijmd moet worden mag zijn. De flexibiliteit van de lijm wordt aangegeven door een code op de verpakking en in het datablad:

  • S1: minimaal 2,5 mm buigbaar voordat deze breekt;
  • S2: minimaal 5,0 mm buigbaar voordat deze breekt.

Tegellijm bestellen bij RBMB.nl

Wij bieden een ruim assortiment aan tegellijm geschikt voor vloeren en wanden. Ben je er niet helemaal zeker van welke lijm jij nodig hebt voor jouw klus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor uitgebreid advies.