Blog

Mortex: De duurzame en populaire interieur uitstraling!

mortex-interior-afbeelding

Wat is Mortex?

Mortex, ook wel genoemd micro-cement is een revolutionair materiaal dat de laatste jaren sterk aan populariteit wint. Het is een fijnkorrelige bekleding op basis van kalk en hars, waarmee je een naadloze, waterdichte en stijlvolle afwerking kunt creëren. In dit blog duiken we dieper in de wereld van micro-cement en ontdek je de vele voordelen, toepassingen en kosten van dit bijzondere materiaal. Lees verder en laat je inspireren door de veelzijdigheid van Mortex voor jouw interieur!

De voor- en nadelen van Mortex

Mortex biedt talloze voordelen, maar zoals elk materiaal zijn er ook enkele nadelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van micro-cement.

Voordelen:

  • Waterdicht: Micro-cement is van nature waterdicht, waardoor het ideaal is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  • Naadloos: Naadloos toepasbaar, wat zorgt voor een strak en stijlvol uiterlijk.
  • Veelzijdig: Je kunt Micro-cement op verschillende ondergronden aanbrengen, zoals beton, hout, tegels en gipsplaten.
  • Duurzaam: Mortex is slijtvast en heeft een lange levensduur, waardoor het een duurzame keuze is.

Nadelen:

  • Prijs: Mortex is een hoogwaardig materiaal, en daardoor relatief prijzig. Het is echter een investering die zich op de lange termijn kan terugbetalen door de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.
  • Aanbrengen: Het aanbrengen van Mortex vereist vakmanschap. Het is belangrijk om een specialist in te schakelen om het beste resultaat te behalen.

Hoeveel kost Mortex?

De kosten van Mortex variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, de complexiteit van het ontwerp en de arbeidskosten. Gemiddeld liggen de prijzen voor micro-cement tussen de €100 en €150 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een indicatie is en de daadwerkelijke kosten per project kunnen verschillen.

De toepassingen van Mortex

Mortex is een veelzijdig materiaal dat in verschillende ruimtes en oppervlakken kan worden toegepast. Enkele populaire toepassingen van micro-cement zijn:

  • Badkamers: Mortex is perfect voor badkamers vanwege de waterdichte eigenschappen. Geschikt voor wanden, vloeren en zelfs douchewanden.
  • Keukens: Micro-cement is een stijlvolle en praktische oplossing voor keukenvloeren, aanrechtbladen en spatwanden.
  • Woonkamers: In woonkamers kan micro-cement worden toegepast op vloeren en muren, voor een strak en uniek uiterlijk.
  • Buitentoepassingen: micro-cement kan ook buitenshuis worden toegepast, zoals op terrassen en gevels, dankzij de weerbestendigheid en duurzaamheid van het materiaal.

Dankzij de veelzijdigheid en stijlvolle uitstraling van Mortex, kun je het materiaal aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en wensen. Of je nu op zoek bent naar een industriële look of een meer klassieke uitstraling, Micro-cement biedt eindeloze mogelijkheden om jouw droominterieur te realiseren.