Blog, Doe-het-zelf

Hoeveel egaline per m2 heb ik nodig?

De hoeveelheid egalisatiemortel die je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst is het goed om het aantal vierkante meters van de ruimte te bepalen. Ook moet je goed nadenken over de gewenste laagdikte van de egaline vloer (over het algemeen betreft de dikte 2 tot 3 mm, maar dat is afhankelijk van de ondergrond). En tot slot is de hoeveelheid egaline die je per m2 nodig hebt afhankelijk van het product. In de meeste gevallen heb je 1,7 kg egaline per één mm per m2 nodig. Om er zeker van te zijn controleer je het meegeleverde technische datablad of de technische informatie op de productpagina. Hierin staat precies omschreven hoeveel egaline per m2 je nodig hebt voor het egaliseren van de vloer.

Egaline verbruik calculator

Wil jij berekenen hoeveel egaline je nodig hebt? En wil je er zeker van zijn dat de juiste hoeveelheid egaline voor jouw vloer in huis hebt? Maak dan gebruik van onze handige calculator. Met deze calculator kan je precies berekenen hoeveel jij nodig hebt.

Egaline verbruik formule

De hoeveelheid egaline berekenen kan je ook met een handige formule. Deze formule gaat als volgt in zijn werking:

(1) Vermenigvuldig het verbruik (het verbruik staat op de verpakking) met de laagdikte. Nu weet je hoeveel kg egaline per m2 je nodig hebt.
(2) Wanneer je het aantal kg per m2 vermenigvuldigt met het aantal m2 weet je hoeveel kg je nodig hebt.
(3) Tot slot deel je de hoeveelheid kg door het aantal kg in een zak en dan weet je dus hoeveel zakken egaline je nodig hebt.

Kom je er nu toch niet helemaal uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice en zij helpen je bij het berekenen van de hoeveelheid egaline.