Toont alle 4 resultaten

Active filters
Filter op prijs

OVERIGE CATEGORIEËN

Epoxy voegmiddel

Epoxy voegmiddel met goede chemische en mechanische bestendigheid is ideaal voor het voegen van vloer- en wandtegels. Dat maakt de voegmortel dan ook inzetbaar voor een groot aantal veeleisende toepassingen. Het is een middel bestaande uit twee componenten welke met elkaar gemengd dienen te worden. Ten opzichte van regulier voegmortel biedt het een aantal voordelen.

Waarom gebruikmaken van epoxy voegmiddel?

Vergeleken met andere soorten voegmiddel, zoals cementgebonden voegmortel, heeft epoxy voegmiddel een hogere chemische weerstand. Dat maakt het middel ideaal om te gebruiken in veeleisende ruimtes. Bovendien verkleurd het materiaal niet en is het makkelijk schoon te maken. Ook is het materiaal waterdicht wat het perfect maakt in omgevingen waar vocht voor komt.

Voor een groot aantal toepassingen

Wanneer er gewerkt dient te worden in een veeleisende omgeving is het belangrijk dat het voegmiddel de juiste eigenschappen heeft om hier probleemloos aan blood gesteld kan worden. Maar voor welke toepassingen is epoxy voegmiddel nu precies geschikt? Onderstaand een korte opsomming van de mogelijkheden:

 • Vloer- en wandtegels in het algemeen in woningen en openbare én industriële gebouwen;
 • Geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming;
 • Vloer- en wandtegels in badkamers en douche;
 • Keukenbladen;
 • Terrassen;
 • Balkons;
 • Ook te gebruiken voor het verlijmen van mozaïek, glas en porselein.

Voegen met epoxy voegmiddel: hoe ga je te werk?

Het voegen van vloer- en wandtegels is helemaal niet lastig. Graag vertellen we je stap-voor-stap hoe je te werk dient te gaan:

 1. Meng het epoxy voegmiddel volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Het wordt aangeraden om gebruik te maken van een machinale mixer voor het mengen. Neem het mortel aan de randen goed mee zodat de twee componenten volledig met elkaar kunnen mengen.
 2. Breng het middel aan op de droge tegels met een rubberen voegspaan.
 3. Verwijder het overtollige voegmiddel met de rubberen voegspaan.
 4. Na enkelen uren, wanneer het voegmiddel beloopbaar is, kunnen de tegels schoongemaakt worden met een voegvilt. Gebruik voldoende water bij het schoonmaken. En maak een draaiende beweging bij het schoonmaken.
 5. Reinig het oppervlak na enkele uren nogmaals met een wat hardere spons.
 6. Tot slot is het belangrijk om na 24 uur te controleren of er een filmlaag aanwezig is op het aangebrachte middel. Zo ja, reinig het oppervlak dan met epoxyreiniger. Gebruik hier wederom een voegvilt voor.