Blog, Doe-het-zelf

Jouw egaline vloer verven: dé gids voor een strak resultaat

Egaline-vloer-verven -afbeelding

Egaline is een populaire oplossing voor het herstellen en egaliseren van vloeren. Het is een dunne laag cement of gips die over de vloer wordt aangebracht om oneffenheden, scheuren en andere oppervlakteproblemen te corrigeren. Vervolgens kan de vloer worden geverfd om het een geheel nieuwe uitstraling te geven. In deze blog zullen we je stap-voor-stap uitleggen hoe je jouw egaline vloer kunt verven.

Wat heb ik nodig?

Voordat je begint met het verven van je egaline vloer, is het belangrijk om te weten welke producten je nodig hebt. Het belangrijkste product is egaline, dit is bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten zoals cementgebonden, gipsgebonden en hybride egaline. Het type egaline dat je kiest, is afhankelijk van het type vloer en de vereiste dikte van de egalinelaag. Bij RBMB.nl hebben we een breed scala aan egalineproducten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Je hebt een speciale verf nodig die geschikt is voor vloertoepassingen om de egaline vloer te kunnen verven. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten verf, zoals acrylverf, epoxy coating en PU coating. Zorg ervoor dat de verf geschikt is voor gebruik op een egaline vloer en kies een kleur die past bij je interieur. Andere benodigdheden zijn onder andere een schuurmachine, stofzuiger, primer, en diverse gereedschappen zoals rollers, kwasten en emmers.

Stap-voor-stap instructies voor het verven van de egaline vloer

1 – Voorbereidend werk

Begin met het voorbereiden van je vloer. Verwijder eventuele meubels, tapijten en andere objecten van de vloer. Maak de vloer vervolgens schoon en verwijder eventuele losse of beschadigde stukken.

2 – Egaline aanbrengen

Breng nu de egaline aan op de vloer met behulp van een vloerrakel of egaliseerrakel. Begin bij de verste hoek van de kamer en werk geleidelijk naar de deur toe. Zorg ervoor dat de egaline gelijkmatig wordt verdeeld en dat er geen dikke of dunne plekken ontstaan. Voordat de egaline uitgehard is, dient deze ontlucht te worden met een stekel-ontluchtingsroller (geen prikroller gebruiken als egaline een zichtvloer wordt). Laat de egaline volledig uitharden voordat je verder gaat.

3 – Schuren en stofzuigen

Zodra de egaline volledig is uitgehard, schuur je de vloer met een schuurmachine om deze glad te maken. Verwijder daarna het stof met behulp van een stofzuiger. Zorg ervoor dat de vloer volledig stofvrij is voordat je verder gaat.

4 – Primer aanbrengen

Breng nu een primer aan op de egaline vloer om deze voor te bereiden op de verf. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de vloer. Laat de primer drogen volgens de instructies van de fabrikant.

5 – Verf aanbrengen

Begin bij de verste hoek van de kamer en werk geleidelijk naar de deur toe. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig wordt verdeeld en dat er geen dikke of dunne plekken ontstaan. Laat de verf drogen volgens de instructies van de fabrikant en breng indien nodig een tweede laag aan.

6 – Afwerking

Zodra de verf volledig is uitgehard, is je nieuwe egaline vloer klaar voor gebruik. Je kunt er meubels op plaatsen en genieten van je nieuwe vloer. Zorg ervoor dat je de egaline vloer regelmatig schoonmaakt om deze in goede conditie te houden.

Egaline is een geweldige oplossing voor het egaliseren van vloeren en het creëren van een strakke en gladde afwerking. Door je egaline vloer te verven met epoxy coating of PU coating, geef je deze niet alleen een nieuwe uitstraling, maar maak je deze ook duurzamer en gemakkelijker schoon te maken. Bij RBMB.NL bieden we een breed scala aan egaline producten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over onze producten of als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste producten voor jouw project.