Enig resultaat

OVERIGE CATEGORIEËN

Contactlijm

Contactlijm is een speciale lijm die wordt gebruikt voor het verbinden van twee materialen. Het is een sterke en duurzame lijm die perfect is voor het verbinden van materialen,  zoals hout, metaal, leer, rubber en kunststoffen. In tegenstelling tot andere lijmen, wordt contactlijm aangebracht op beide oppervlakken die moeten worden verbonden en vervolgens samengevoegd worden zodra de lijm droog is. Dit zorgt voor een sterke en permanent verbinding die niet gemakkelijk loskomt.

De voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van deze lijm is dat het een snelle en gemakkelijke manier biedt om materialen met elkaar te verbinden. In tegenstelling tot andere lijmen, hoef je geen klemmen of andere hulpmiddelen te gebruiken om de materialen op hun plaats te houden terwijl de lijm droogt. Dit bespaart tijd en moeite. Een ander voordeel van contactlijm is dat het een sterke en duurzame verbinding biedt. Het is bestand tegen hoge temperaturen, vocht en chemische stoffen, waardoor het perfect is voor gebruik in kantoren, huishoudelijke klussen en industriële toepassingen.

Toepassingen

De lijm kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals:

  • Het bevestigen van tapijt op de vloer of trappen;
  • Het bevestigen van PVC- en rubber trapneuzen;
  • Het bevestigen van PVC-plakplinten;
  • Het bevestigen van kurkvloerbedekking;
  • En het verbinden van veel andere kunststoffen.

Het is een zeer veelzijdige lijm die in veel branchegebieden kan worden gebruikt.

Contactlijm stap-voor-stap aanbrengen

Stap 1: reinig de oppervlakken die moeten worden verbonden. Zorg ervoor dat ze vrij zijn van vuil, vet en stof. Stap 2: breng de lijm aan op beide oppervlakken met behulp van een structuurroller. Breng een gelijkmatige laag aan en zorg ervoor dat er geen gebieden worden gemist. Stap 3: laat de lijm drogen. Dit kan 10 tot 30 minuten duren (raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant), afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Stap 4: als je contactlijm van Eurostar Fastcol 650 gebruikt dan kan je deze lijmlagen kortstondig verwarmen met bijvoorbeeld een lasföhn, infraroodstraler of gasvlam. Zo kan je een optimale hechting krijgen. Stap 5: druk de oppervlakken samen. Zorg ervoor dat de materialen nauwkeurig zijn uitgelijnd voordat je ze samenvoegt. Stap 6: gebruik een aandrukrol om de materialen samen te drukken en zorg ervoor dat er een sterke en permanente verbinding ontstaat.

Contactlijm kopen bij RBMB.nl

Als je op zoek bent naar hoogwaardige contactlijm, kan je deze kopen bij RBMB.nl. Deze webshop biedt een breed scala aan lijmen, waaronder dus contactlijm van topmerken als Eurocol. Het bestellen van producten is gemakkelijk en snel, en je kan jouw bestelling vaak de volgende dag al in huis hebben.