Blog, Doe-het-zelf

De badkamervloer egaliseren

Badkamervloer- egaliseren-afbeelding

Ben je van plan om de badkamervloer te egaliseren? Dan heb je egaline nodig welke geschikt is voor natte ruimtes. Bij het kiezen van de juiste egaline is het belangrijk om rekening te houden met de waterbestendigheid van de egaline. Voor de badkamer adviseren wij egaline als Eurocol 923 Europlan Extreme of Ardex K36.

Kies de juiste voorstrijk voor de badkamervloer

Cementgebonden en absorberende ondergronden: voor cementgebonden en absorberende ondergronden wordt het aanbevolen de ondergrond voor te strijken met de juiste primer. Primers welke gebruikt kunnen worden zijn 044 Europrimer Multi, 099 Dispersieprimer, 049 Europrimer ABS of Ardex P52.

Gladde en gesloten ondervloeren: voor gladde en gesloten ondervloeren (waaronder tegelvloeren, granito, terrazzo, e.d.) is het belangrijk om goed te ontvetten met 014 Euroclean (om het vervolgens goed laten drogen). Hierna kan de gesloten ondervloeren dun en gelijkmatig voorgestreken worden met 044 Europrimer Multi of 070 Europrimer Fil Quartz. Wanneer je gaat egaliseren met Ardex K36, dan wordt aanbevolen om de vloer te primeren met Ardex P4 Ready.

Is egaline voor de badkamer geschikt i.c.m vloerverwarming?

De verschillende soorten waterbestendige egaline welke wij aanbieden kunnen in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Worden de leidingen in de vloer gefreesd? Ook hierna is het egaliseren van de badkamervloer geen probleem. Graag zelfs! Hou er wel rekening dat de gefreesde sleuven eerst dichtgesmeerd moeten worden  met de juiste reparatiemortel.

De geëgaliseerde badkamervloer afwerken

Wil je een moderne en stijlvolle oplossing voor jouw badkamervloer dan kan je kiezen voor badkamer microcement. Het is waterbestendig, antislip, gemakkelijk schoon te maken en beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren. Bovendien is het sterk en duurzaam, waardoor het een lange levensduur heeft. Als je op zoek bent naar een moderne en stijlvolle vloeroplossing voor de badkamer, overweeg dan badkamer microcement.

Egaline in de badkamer als eindafwerking

Voor natte ruimtes kan je egaline niet als eindafwerking gebruiken, omdat egaline niet waterdicht is. En omdat de badkamer meestal te vochtig is dient de geëgaliseerde badkamervloer afgewerkt te worden met badkamer microcement, gietvloer, keramische tegels, natuursteen of een andere afwerking die wél waterdicht is.

Hoeveel egaline heb ik nodig?

Je gaat aan de slag met de renovatie van jouw badkamer. Maar hoeveel egaline heb je hier precies voor nodig en welk product is het meest geschikt? Dit is afhankelijk van het product, de laagdikte en het aantal m2 van de te egaliseren ruimte. Bereken met onze egaline calculator in mum van tijd hoeveel én welke egaline jij nodig hebt met de juiste bijbehorende primer.