Toont alle 3 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Hybride egaline

Hybride egaline bestaat uit een mix van calciumsulfaat-alpha-halfhydraat en speciaal cement en kan op verschillende soorten vloeren worden toegepast waaronder:

  • Dekvloer: gebruik egaline als “tussenvloer”;
  • Afwerkvloer: gebruik egaline als afwerkvloer;
  • Bestaande ondervloer.

Waarom kiezen voor Hybride egaline?

  • Bij twijfels over het type ondervloer speel je met onze hybride variant altijd op safe;
  • De snelle droging levert tijdwinst op;
  • Zorgeloos egaliseren op vrijwel elk type ondervloer;
  • Ook voor het egaliseren van verschillende ondergronden op één oppervlakte.

Voor welke ondergronden is de hybride variant geschikt?

Na het mengen met water vormt de egaline een zelfuitvloeiend en afbindend egalisatiemiddel voor het egaliseren van cement- en anhydrietgebonden ondervloeren, gietasfalt (bij gietasfalt max. 5 mm laagdikte aanhouden), magnesietvloer, houtgraniet of bestaand tegelwerk. Naast de hybride variant is er ook cementgebonden egaline en gipsgebonden egaline verkrijgbaar in ons assortiment.

Toch twijfel?

Bij twijfel van het type ondervloer speel je met hybride egaline als 924 Europlan HybridSchönox HS 10 of  Schönox HS 10 F (vezelversterkt) altijd op safe. Dat geldt niet alleen voor cementgebonden of anhydriet vloeren. Deze hybride variant vloeit en hecht ook uitstekend op gietasfalt (tot 5 mm laagdikte), magnesiet, houtgraniet, spaanplaat of bestaand tegelwerk. Dit betekent zorgeloos egaliseren op vrijwel elk type ondervloer.

Droogtijd van hybride egaline

Onder normale omstandigheden is de aangebrachte hybride egalisatie laag na 2-3 uur beloopbaar en na 6 uur beplakbaar/bekleedbaar. Voor uitgebreide informatie over de verschillende hybride varianten verwijzen wij naar het productinformatieblad op onze website.

Geschikt voor vloerverwarming?

Ja, deze egaline is geschikt voor vloerverwarming. Veelal wordt vloerverwarming ingesfreesd in de ondervloer. De gleuven worden vervolgens dichtgesmeerd met hybride reparatiemortel. Na het plaatsen van de vloerverwarming kunnen er oneffenheden en hobbels in de ondervloer zitten. Om vervolgens een mooie strakke vloer te krijgen kan je dus egaline gebruiken.