Toont alle 9 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Gipsgebonden egaline

Het materiaal is een mix van gips en kunsthars. Deze soort is voor het egaliseren van een specifiek aantal (onder)vloeren. Deze soort egaline is het meest geschikt voor het egaliseren van anhydriet vloeren. En waar cementgebonden egaline toegepast kan worden als afwerkvloer, is gipsgebonden egaline hier niet geschikt voor.

Egaline geschikt voor anhydriet-, Fermacell- en magnesietvloeren

Niet elke soort egaline kan worden gebruikt voor het egaliseren van anydrietvloeren, Fermacell- en magnesietvloeren. Het is belangrijk om gebruik te maken van een gipsgebonden variant. Bij gebruik van een andere variant zal het eindresultaat én de levensduur niet optimaal zijn. Heb je een andere soort vloer? Dan is cementgebonden egaline meestal beter geschikt. Beide soorten egaline zijn wel geschikt om te dienen als ondervloer voor bijvoorbeeld PVC, tegels en parket.

Wat is de droogtijd?

Over het algemeen is egaline na 12 tot 48 uur droog. En het materiaal is veelal na 4 uur beloopbaar. Echter kan je hier niet zomaar vanuit gaan. Het is namelijk belangrijk om bij het drogen voor de juiste omstandigheden te zorgen. Het goed drogen van de egaline is afhankelijk van de laagdikte, de ruimtetemperatuur, de luchtvochtigheid, het egalisatiemateriaal, de ondervloer en het juist ventileren van de ruimte. Wil je nu meer weten over het juist drogen? We hebben een blog gewijd aan de egaline droogtijd.

Is gipsgebonden egaline óók geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming kan in de vloer gefreesd worden. Na het dichtsmeren van de ingefreesde sleuven ontstaat vaak een vloer welke niet geheel egaal is. Met gipsgebonden egaline kan de vloer vervolgens geëgaliseerd worden. Deze variant is net als andere soorten egaline geschikt voor vloerverwarming. Neem goed de instructies door voor het juist aanbrengen van de egaline.