Toont alle 8 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Reparatiemortel

Reparatiemortel is een materiaal geschikt voor reparaties en het uitvlakken van ondergronden. Het heeft een fijne textuur, is snel te mengen en gemakkelijk aan te brengen. Reparatiemortel is bij uitstek geschikt voor het vullen en egaliseren van gaten, scheuren of oneffenheden op wanden en vloeren van beton, betonelementen of metselwerk. Zo wordt reparatiemortel bijvoorbeeld gebruikt bij het dichtsmeren van gefreesde sleuven in de vloer voor de vloerverwarming. Reparatiemortel is namelijk krimpvrij. Reparatiemortel kan ook worden gebruikt als basis voor het aanbrengen van wandtegels. En tot slot is reparatiemortel ook uitermate geschikt voor het creëren van afschot. Het materiaal is namelijk standvast. Reparatiemortel is een combinatie van zand, kalk en cement en vaak andere additieven, afhankelijk van de fabrikant. Deze additieven helpen de sterkte, verwerkbaarheid en uithardingstijd te verbeteren. Wanneer reparatiemortel met water wordt gemengd, vormt zich een zeer stroperig en kleverig materiaal dat op het te repareren oppervlak kan worden aangebracht.

De eigenschappen van reparatiemortel:

  1. Zowel binnen als buiten te gebruiken;
  2. Hoge hecht- en druksterkte;
  3. Krimpvrij;
  4. Snelverhardend;
  5. Stofarm.

Hoe snel droogt reparatiemortel?

De tijd die reparatiemortel nodig heeft om te drogen hangt af van het merk, de hoeveelheid toegevoegd water, de omgevingstemperatuur en de ondergrond. Als algemene regel geldt dat het mengsel 1 tot 3 uur nodig heeft om uit te harden waarna het beloopbaar is. Volledige uitharding vindt veelal na 24 uur plaats. Hierna is de reparatiemortel dan ook bewerkbaar.

Wat is het verschil tussen mortel, cement en beton?

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Cement is het bindende materiaal waar mortel en beton mee gemaakt kan worden. Mortel is in de basis een mix van cement en zand en beton betreft een mix van cement, zand en grind. Mortel wordt veelal gebruikt als hechtingsmateriaal of reparatiemiddel. Beton is een materiaal welke veelal gebruikt wordt voor vloeren en elementen.

Cementgebonden of gipsgebonden reparatiemortel?

Het soort reparatiemortel dat je gebruikt is afhankelijk van het oppervlak waar het voor gebruikt wordt. In de basis is cementgebonden reparatiemortel vooral geschikt voor beton oppervlaktes. Maar in de praktijk is cementgebonden reparatiemortel ook prima geschikt voor gladde en gesloten ondervloeren, waaronder bijvoorbeeld (zand)cementdekvloeren, oude tegels, asfaltvloeren, terrazo en granito. Gipsgebonden reparatiemortel daarentegen is toepasbaar op gipsgebonden vloeren, zoals fermacell, magnesiet, anhydriet en andere calciumfosfaat ondergronden. Tot slot is er ook een hybride variant beschikbaar. Deze hybride reparatiemortel kan voor universele toepassingen gebruikt worden. Weet jij niet zeker welke soort reparatiemortel je nodig hebt? Neem contact op met onze klantenservice en wij zullen jou het juiste mortel adviseren.