Toont alle 2 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Gipsgebonden reparatiemortel

Gipsgebonden reparatiemortel is geschikt voor het uitvlakken en repareren van de ondergrond. Dit materiaal bestaat hoofdzakelijk uit gips en is specifiek geschikt voor gipsgebonden ondergronden en anhydriet vloeroppervlakken. Na het aanmengen met water ontstaat er een middel wat toepasbaar is op vloeren en wanden. Er is ook cementgebonden reparatiemortel verkrijgbaar, maar deze variant is niet toepasbaar op de eerdergenoemde ondergronden. Weet je niet zeker welke mortel je nodig hebt of moet je meerdere type vloeroppervlakken bewerken? Kijk dan eens naar hybride reparatiemortel. De eigenschappen van gipsgebonden reparatiemortel:

  • Alleen binnen te gebruiken;
  • Geschikt voor gipsgebonden-, Fermacell-, magnesiet-, anhydriet- en gipsgebonden egaline vloeren.
  • Zeer hoge hecht- en druksterkte;
  • Laagdikte vanaf 0 mm;
  • Sneldrogende variant verkrijgbaar.

Hoe snel droogt gipsgebonden reparatiemortel?

De droogtijd is afhankelijk van het gebruikte materiaal en een aantal andere factoren. Wanneer je snel verder wilt met de volgende werkzaamheden is het belangrijk dat het materiaal snel droogt. Wij hebben sneldrogende mortel (Quartzline Alpha MRP) in het assortiment welke al na ongeveer 60 minuten droog en beloopbaar is en na 24 uur bewerkbaar/overlaagbaar is.

Waar kan ik het voor gebruiken?

Het is belangrijk om gipsgebonden reparatiemortel specifiek te gebruiken voor gipsgebonden vloeren en wanden of anhydriet vloeroppervlakken. De mortel kan je voor de volgende toepassingen gebruiken:

  • Vullen van diepe gleuven;
  • Vloeroppervlakken uitvlakken en repareren;
  • Gaten en oneffenheden opvullen;
  • Dichtsmeren van vloerverwarming sleuven.

Een anhydrietvloer met vloerverwarming dichtsmeren

Heb je de vloerverwarming in de anhydrietvloer gefreesd? Met gipsgebonden reparatiemortel kan je de sleuven dichtsmeren. Zo ga je stapsgewijs te werk:

  1. Voorbereiding: voordat het dichtsmeren kan beginnen is het belangrijk dat het opstartprotocol van de vloerverwarming is voltooid. De fabrikant heeft hier veelal richtlijnen voor beschikbaar. Hou er tevens rekening mee dat de vloerverwarming 1 dag voorafgaand aan het dichtsmeren is uitgeschakeld. Ook is het belangrijk om voorafgaand voorstrijk op de vloer (primer) aan te brengen voor betere hechting aan de ondergrond. Tip: kwast ook de leidingen van de vloerverwarming in met primer.
  2. Aanbrengen: meng de mortel volgens de bijgeleverde menginstructies. Als er voor de eerste keer met reparatiemortel wordt gewerkt adviseren wij om een halve zak aan te maken. Reparatiemortel is namelijk sneldrogend. Als het materiaal niet snel genoeg wordt verwerkt, dan zal het in de emmer drogen. Wanneer je aan de slag gaat met het dichtsmeren is het belangrijk dat de sleuven volledig dichtgesmeerd worden. Dit zorgt voor optimale warmtegeleiding en zorgt bovendien voor een vlakke ondergrond.
  3. Drogen: na het dichtsmeren is het belangrijk om te wachten met het inschakelen van de vloerverwarming én ook het bewerken of overlagen van de reparatiemortel. Hou rekening met een droogtijd van 24 uur.
  4. Vloerverwarming inschakelen: na het drogen dient de vloerverwarming in stappen van 5 graden Celsius per dag verhoogd te worden. Een maximale temperatuur van 29 graden Celsius is sterk aanbevolen.