Toont alle 2 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Hybride reparatiemortel

Hybride reparatiemortel kan je voor tal van toepassingen inzetten. Dit type reparatiemortel kan zowel op gips- als cementgebonden oppervlakken gesmeerd worden. In de basis kan reparatiemortel voor de volgende toepassingen gebruikt worden:

  • Repareren van oppervlakken;
  • Opvullen van diepe sleuven;
  • Uitvlakken en herstellen van oppervlakken;
  • Egaliseren.

Wat is het verschil tussen normale en hybride reparatiemortel?

Reparatiemortel is verkrijgbaar in drie varianten: cementgebonden reparatiemortelgipsgebonden reparatiemortel en als hybride variant. Hybride reparatiemortel is geschikt wanneer zowel cementgebonden als gipsgebonden elementen gerepareerd dienen te worden. Waar de cementgebonden variant alleen cement elementen kan repareren en de gipsgebonden variant alleen gipselementen, is de hybride variant toepasbaar op beide elementen. Dit maakt de hybride variant een veelzijdig product welke goed van pas komt wanneer meerdere soorten oppervlakken aangepakt dienen te worden. Weet je niet zeker weke variant je nodig hebt? Dan is hybride reparatiemortel ook altijd de juiste uitkomst. Weet je niet zeker welke reparatiemortel voor jouw project het meest geschikt is? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. Wel zo makkelijk!

Geschikt voor vloerverwarming

Hybride reparatiemortel is eveneens geschikt voor het dichten van sleuven van de vloerverwarming. Graag vertellen we je hoe je stapsgewijs te werk dient te gaan.

  1. Voorbereiding: voordat je aan de slag gaat met de reparatiemortel voor de vloerverwarming dient het opstartprotocol volledig uitgevoerd te zijn volgens de richtlijnen van de fabrikant. Ook dient de vloerverwarming 1 dag voordat de reparatiemortel aangebracht wordt uitgeschakeld te zijn. Het wordt aanbevolen om voorafgaand voorstrijk op de vloer aan te brengen. Dit zorgt voor betere hechting aan de ondergrond. Tip: kwast ook de leidingen van de vloerverwarming in met primer.
  2. Aanbrengen: meng het materiaal volgens de menginstructies. Als er voor het eerst met reparatiemortel wordt gewerkt is het verstandig om eerst een halve zak aan te maken. Reparatiemortel is sneldrogend en wanneer er niet snel genoeg wordt gewerkt droogt het materiaal in de emmer. Bij het aanbrengen van de hybride reparatiemortel is het belangrijk dat de sleuven volledig worden gedicht. Dit bevordert de warmtegeleiding en zorgt bovendien voor een vlakke ondergrond.
  3. Drogen: Het materiaal dient minimaal 24 uur te drogen nadat de vloerverwarming opnieuw ingeschakeld en/of de reparatiemortel bewerkt of overlaagd kan worden.
  4. Vloerverwarming inschakelen: verwarming opnieuw inschakelen? Verhoog de temperatuur in stappen van 5 graden Celsius per dag. Hou als maximale temperatuur 29 graden Celsius aan.