Toont alle 6 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Vochtscherm ondervloer

Een vochtscherm is een barrière welke wordt geïnstalleerd om vocht tegen te houden in gebieden waar dit niet gewenst is, zoals in de muur of in de vloer. Een vochtscherm voor de ondervloer, zoals vochtschermfolie of epoxy vloercoating worden toegepast op een schone ondergrond, en is ontworpen om te voorkomen dat vocht door de muur of de grond dringt. Dit kan schade aan de ondergronden verminderen.

4 soorten vochtschermen voor ondervloeren

Er zijn verschillende soorten vochtschermen voor ondervloeren, elk met hun eigen voordelen en toepassingsgebieden.  Zo zijn er onder andere de volgende vochtschermen:

Vochtschermfolie

Ook wel bekend als polyethyleen (PE) folie, is een type vochtscherm dat wordt gebruikt om vocht tegen te houden in gebouwen. Deze folie is gemaakt van polyethyleen, een sterk en waterdicht materiaal. De toepassing van PE-folie als vochtisolator kan zijn:

  • In de bouw, onder de vloerbedekking, om te voorkomen dat vocht door de vloer dringt en schade veroorzaakt aan de onderliggende structuur of schimmel veroorzaakt. De folie wordt bijvoorbeeld aangebracht voor het storten van een Quartzline Cementitious DCS zandcement deklaag;
  • In de wanden, om te voorkomen dat vocht door de muur dringt en schade veroorzaakt aan de structuur of schimmel veroorzaakt;
  • In de kelder, om te voorkomen dat vocht de kelder binnendringt en schade veroorzaakt aan de structuur of schimmel veroorzaakt.

Vloeibare vochtschermen

Een vloeibaar vochtscherm is een waterdichte coating welke wordt aangebracht op de ondergrond. Deze variant is beschikbaar in verschillende soorten, zoals een epoxy- (Quartzline Primer DPM) of polyurethaan vochtscherm (Schönox HP Rapid 1K PU). Voor het egaliseren van een magnesietvloer raden wij om een vloeibaar vochtscherm aan te brengen.

Membraan vochtscherm

Dit is een dunne, flexibele barrière welke wordt gelegd tussen de ondergrond en de vloerbedekking. Membranen zijn vaak gemaakt van rubber of PVC en worden gebruikt in gebieden waar een hoge mate van waterdichtheid vereist is, zoals in kelders of garages.

Ademende vochtschermen

Dit zijn vochtschermen welke zowel waterdicht als ademend zijn. Dit zorgt ervoor dat vocht wordt tegengehouden maar dat de ondergrond wel kan ademen. Dit is specifiek voor houten vloeren waar vocht niet alleen in maar ook uit kan trekken.