Toont alle 4 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

Primeren vloer

Het primeren van de vloer gebeurt veelal voorafgaand aan het aanbrengen van een vloercoating. Een primer zorgt ervoor dat de vloercoating goed aan de ondergrond kan hechten. Daarnaast is een primer ideaal voor het verzegelen van de ondergrond. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder vloercoating benodigd is.

De voor- en nadelen van een primer

Wij raden het gebruik van een primer ten zeerste aan. Een primer zorgt uiteindelijk voor een vloer van hogere kwaliteit en zorgt bovendien voor een beter oppervlak. Uiteraard zorgt de primer voor extra tijd en kosten, maar is voor het belang van een goede vloer noodzakelijk. Het kan voorkomen dat een primer niet goed hecht en dan dient deze afgeschuurd te worden. De oorzaak van het niet goed hechten is veelal afkomstig van het type vloer. Het is belangrijk om zeker te weten dat de primer geschikt is voor de ondergrond.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van primer?

Om problemen te voorkomen is het aanschaffen van de juiste primer noodzaak. Maar waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van een primer? Laten we de belangrijkste punten opsommen:

  • Hechting aan de ondergrond: de hechting van de primer moet sterk genoeg zijn om de coatinglaag aan te kunnen. Het is belangrijk dat de primer goed hecht aan het oppervlak waarop deze wordt aangebracht.
  • Kleur: De kleur van de primer is belangrijk. Een gepigmenteerde primer kan namelijk voor kleurverschil zorgen. We raden aan om een primer van dezelfde kleur als de vloercoating of gietvloer te gebruiken.
  • Droogtijd: Het is belangrijk dat de primer snel droogt, zodat de volgende laag zo snel mogelijk kan worden aangebracht.

Na het aanschaffen van de juiste primer is het belangrijk om de gespecificeerde handleiding en/of leginstructie aandachtig door te nemen. Zo voorkom je dat belangrijke details worden vergeten bij het primeren van de vloer.

Hoe lang droogt een primer?

De droogtijd hangt af van de gebruikte primer. De primer moet goed kunnen hechten aan de ondergrond en droog genoeg zijn om de volgende laag aan te brengen. Om zeker te zijn dat de primer goed is uitgehard is het aan te raden minimaal 24 uur te wachten. De primer is de eerste laag van een vloer en de basis voor de rest van de vloer.