Toont alle 7 resultaten

OVERIGE CATEGORIEËN

PVC vloer lijm

De PVC vloer is niet meer weg te denken uit de gemiddelde woonkamer. In een aantal jaar tijd weet deze vloer heel Nederland te veroveren. En dat is niet voor niets. Een PVC vloer kent namelijk een aantal enorm belangrijke voordelen:

  • Een lange levensduur
  • Eenvoudig te onderhouden
  • Geluiddempend
  • Geschikt voor vloerverwarming

Wat is PVC vloer lijm?

Om een PVC vloer goed aan de ondergrond te hechten wordt er gebruik gemaakt van PVC vloer lijm. Deze lijm maakt het eenvoudig om PVC vloeren te lijmen en is veelal ook voor andere toepassingen te gebruiken. Een PVC vloer hoeft echter niet altijd gelijmd te worden. PVC vloeren zijn er namelijk in twee varianten. De PVC vloer kan gelijmd worden, maar kan dus ook een kliksysteem zijn. Beide vloeren vragen om een andere methode van leggen.

De verschillende soorten PVC vloer lijm

Wanneer je een PVC vloer gaat leggen is het belangrijk om te weten welke lijm je nodig hebt. In de basis wordt PVC vloer lijm gebruikt om de PVC stroken direct aan de ondergrond te hechten. Er is speciale PVC vloer lijm ontwikkeld welke het leggen van PVC vloeren zo eenvoudig mogelijk moet maken. Wij adviseren het gebruik van UZIN KE 2000 S. Deze lijm heeft een lange legtijd waardoor je de tijd krijgt om de PVC stroken goed te plaatsen. De wachttijd is echter wel kort.

De benodigdheden om een PVC vloer te lijmen

Bij het leggen van een PVC vloer met lijm heb je een aantal belangrijkere materialen nodig. Voor het lijmen van een PVC vloer heb je lijm gereedschap nodig:

  • PVC vloer lijm; het basisproduct voor het leggen van de PVC vloer;
  • Lijmkam; voor het eenvoudig verdelen van de lijm;
  • Stanleymes; voor het op maat snijden van PVC stroken;
  • Kit of plinten; voor het afwerken van de randen;
  • Aandrukroller: voor het aandrukken va de PVC.

Hoeveel lijm voor een PVC vloer gebruiken?

De hoeveelheid lijm welke je nodig hebt voor de PVC vloer is afhankelijk van het gebruikte product. Ga ervan uit gemiddeld 200 tot 500 gram lijm per vierkante meter te gebruiken. Voor onze PVC vloer lijm is er een technisch data blad beschikbaar. In dit blad staat het verbruik omschreven. Zorg er bij het lijmen voor dat het gehele oppervlak bedekt is. Zo weet je zeker dat de vloer goed hecht aan de ondergrond.

Hoe lang droogt PVC vloer lijm?

De droogtijd van PVC vloer lijm is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst dient er gekeken te worden naar de omgevingsfactoren. Wat is de temperatuur in de ruimte waar gelegd gaat worden? En hoe hoog is de luchtvochtigheid? Deze twee factoren kunnen van invloed zijn op het droogproces. Gemiddeld wordt een temperatuur van 20 graden Celcius en een luchtvochtigheid van 65% aanbevolen. Hou tot slot ook rekening met het aantal te verlijmen diameters, de ondergrond en de hoeveelheid aangebrachte lijm. Zo zijn PVC vloeren na lijmen veelal na 24 uur belastbaar en na 3 dagen pas op eindsterkte.

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer? En kleven er ook nadelen aan vast? In de basis zijn er twee soorten PVC vloeren. Zo is er de variant welke aan elkaar geklikt kan worden en dus ook de variant welke aan de ondergrond gelijmd dient te worden. Beide soorten vloeren hebben hun voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een gelijmde PVC vloer is dat deze superstrak gelegd kan worden. En omdat deze PVC stroken los van elkaar gelijmd worden kan het te leggen patroon zelf bepaald worden. Bij een kliksysteem zit je wel vast aan het te leggen patroon. Bij een gelijmde PVC vloer dient tot slot ook de vloer geëgaliseerd te worden. Bij een kliksysteem PVC vloer is dit meestal niet het geval.